Doorgaan naar inhoud
PRIJSSTIJGING | Prijzen van verschillende warmtepompen zijn niet actueel, vraag hiervoor offerte aan
PRIJSSTIJGING | Prijzen van verschillende warmtepompen zijn niet actueel, vraag hiervoor offerte aan
Gasprijs fors gestegen

Gasprijs fors gestegen

In 1 jaar tijd is de gasprijs enorm gestegen. In 2020 was de gasprijs nog laag, maar door de verhoogde kosten van gastransport, de verhoogde belastingtarieven, de coronacrisis en oorlog met Oekraïne zijn de gasprijzen in 2021 fors gestegen. In juni 2021 was de prijs per m3 €1,87 en in juni 2022 is de prijs gestegen naar €2,60. Als je een nieuw contract moet afsluiten, is dit het moment om over te stappen!

 

Gevolgen gasprijsstijging:

Het kabinet verlaagt de energiebelasting voor het jaar 2022 om een stijging van de energierekening voor de huishoudens zo beperkt mogelijk te houden. Het Kabinet stelt 2,7 miljard euro ter beschikking voor de compensatie van huishoudens en 0,5 miljard voor de compensatie van bedrijven. De huishoudens met een laag inkomen of een slecht geïsoleerd huis worden ondersteund met zogenaamde isolatiemaatregelen. Dit kan zijn, het aanbieden van energiebesparende maatregelen. Bijna alle huishoudens gaan in 2022 meer voor hun energie betalen. De maatregelen die de overheid neemt verzachten de gevolgen voor de energierekening. Dit kan ongeveer voor een huishouden 400 euro per jaar betekenen. Hoeveel een huishouden uiteindelijk precies meer gaat betalen is afhankelijk van het energieverbruik. De samenstelling van huishoudens en mate van isolatie van de woning heeft hier grote invloed op. 

 

Waarom overstappen van gas naar stroom?

Op dit moment zijn de prijzen van gas en stroom fors gestegen. In 2022 zullen de prijzen nog verder stijgen, tenzij je een doorlopend energiecontract hebt met een vast tarief voor 1 jaar of meer. Maar voor de mensen waarvan hun energiecontract afloopt of die een variabel contract hebben, zullen de prijzen wel veranderen. Er gaan in 2022 grote verschillen ontstaan tussen de prijzen van 1 m3 gas en 1 kWh stroom. Daarnaast warmt de aarde op door de co2 uitstoot en wilt de overheid in 2050 iedereen van het gas afhebben.  

 

Vorig artikel Enorme subsidie stijging in 2022!