Doorgaan naar inhoud
Enorme subsidie stijging in 2022!

Enorme subsidie stijging in 2022!

Op Prinsjesdag werd bekendgemaakt dat het ISDE budget met 282 miljoen euro werd verhoogd, hierdoor wordt de subsidie per 2022 verhoogd van 20% naar 30%. Het kabinet zet de komende 3 jaar extra in op subsidie, betere informatie en beter advies. Dit alles om de warmtepompen voor meer huishouden betaal- en haalbaarder te maken.

Subsidie op uw warmtepomp:

Heb je al nagedacht over de aanschaf van een warmtepomp of heb je er al een gekocht? Zo ja, kan je mogelijk aanspraak maken op een Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Hierdoor bespaar je honderden tot enkele duizenden euro's op je warmtepomp, waardoor je de terugverdientijd van je warmtepomp aanzienlijk verkort. De subsidies kunnen van €500 tot €3600 oplopen afhankelijk van uw type warmtepomp. Je kunt als particulier en als zakelijke gebruiker in aanmerking komen voor een ISDE, maar daar hangen wel bepaalde voorwaarden aan vast. Je warmtepomp moet wel op de ISDE apparatenlijst staan en daarnaast moet de woning jouw hoofdverblijf zijn en moet het huis in Nederland staan.

 

Ook subsidie op uw zonneboiler:

Ooit overwogen om te douchen met warmwater d.m.v zonne-energie? Dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat je bij de aanschaf van een zonneboiler ook subsidie kan ontvangen zowel als particulier als zakelijk. Het subsidiebedrag ligt ongeveer tussen €500 en €2000. Hierbij gelden eigenlijk dezelfde regels als bij een warmtepomp; de subsidie is afhankelijk van het vermogen van de zonneboiler en de woning waar de zonneboiler wordt geplaatst, moet uw hoofdverblijf zijn.

 

 

Voor meer informatie kunt u naar onze subsidie pagina gaan.

Vorig artikel Een warmtepomp is er ook voor uw woning!
Volgend artikel Gasprijs fors gestegen