Doorgaan naar inhoud

Standaard montage All-electric warmtepomp (6-2023)

Deze nieuwe warmtepompinstallatie wordt vakkundig geïnstalleerd door één van onze warmtepomp specialisten. Met ruim 20 jaar ervaring in de warmtepomp techniek verzekeren wij u van het juiste advies, kennis en kunde om van de ingewikkelde warmtepomp techniek een installatie te maken welke uitstekend past in uw situatie. Deze offerte gaat uit van een levering en installatie van een all-electric warmtepompsysteem op basis van standaard montage, de standaard montage omvat het volgende;

 

De oude cv-ketel

De oude cv-ketel wordt samen met de onderdelen welke niet meer nodig zijn voor de installatie door ons verwijderd en afgevoerd. De oude rookgasdakdoorvoer op het pannendak wordt door ons verwijderd en aan de buiten- en binnenzijde dicht gemaakt, de oude opening wordt geïsoleerd met Rockwool isolatie. (Deze werkzaamheden betreffen een eenvoudige afwerking zonder overige bouwkundige werkzaamheden en schilderwerk).

 

De nieuwe binnenunit 

De binnenunit wordt, afhankelijk van het type, opgehangen en de staande boiler zal binnen één (1) meter van de installatie worden neergezet en aangesloten. Bij een staande uitvoering zal de binnenunit op de grond staan. De bouwkundige vloer moet geschikt zijn voor het plaatsen van het totaalgewicht op de grond. De binnenunit en boiler worden aangesloten op het (binnen twee (2) meter) aanwezige leidingwerk, hiervoor zijn nodig de cv-hoofdaansluiting, condenswaterafvoer en als een combi-systeem worden ook de koud- en warm waterleidingen aangesloten. Uitganspunt is dat de binnenunit en eventuele boiler worden gemonteerd op dezelfde plaats en in dezelfde ruimte waar de cv-ketel nu hangt.

 

De warmtepomp buitenunit 

Wordt geplaatst op rubberen Big-Foot montagebalkjes op de grond of platdak. Tussen de binnen en de buitenunit wordt standaard tot 7.5 meter hoogwaardige geïsoleerde leidingen aangebracht ervan uit gaande dat het leidingwerk vanaf de warmtepomp naar de binnenunit door één enkele muur elkaar kunnen komen.

 

De elektrisch aansluiting van de warmtepomp buitenunit 

De elektrisch aansluiting van de warmtepomp buitenunit wordt door onze monteur aangesloten op de aanwezige en/of door u aangebrachte werkschakelaar;

  • De buitenunit is afhankelijk van het type uitvoering (in de regel tot 7kW) en daar heb je een 230v/16A gezekerde aansluiting voor nodig die is voorzien van een werkschakelaar. Voor de grotere type uitvoeringen is een elektrische aansluiting nodig van 400V/16A (3-fase krachtstroom) welke is voorzien van een werkschakelaar

 

De elektrisch aansluiting van de warmtepomp binnenunit 

De elektrisch aansluiting van de warmtepomp binnenunit wordt door onze monteur aangesloten op de aanwezige 230V wandcontactdoos waar voorheen de cv-ketel op was aangesloten.

  • Veel All-electric uitvoeringen zijn voorzien van een elektrische back-up verwarming, ons advies is om deze ook aan te sluiten, zodat u bij extreem koud weer of uitval van de buitenunit niet last heeft van een koud huis. Hiervoor is een elektrische aansluiting nodig van 400V/16A (3-fase krachtstroom) welke is voorzien van een werkschakelaar. Onze monteur zal vanaf de werkschakelaar de warmtepomp binnenunit aansluiten.

 

Buitenvoeler

De warmtepomp werkt in de meeste gevallen op basis van een buitentemperatuur regeling, ook wel een weersafhankelijke regeling genoemd. Deze regeling werkt samen met de kamerthermostaat en zorgt voor de juiste cv-watertemperatuur bij hogere of lagere buitentemperaturen. Indien van toepassing zullen wij deze monteren op een schaduwrijke plaatst.

 

In de woonkamer 

In de woonkamer wordt zoals in de product omschrijving geleverd en geinstalleerd waar de huidige thermostaat is gemonteerd en op op de bestaande thermostaatkabel vanaf de cv-ketel.

 

Inbedrijfsstelling van de warmtepomp

Als alle werkzaamheden zijn uitgevoerd, kan de installatie worden afgerond;

  • Het vullen van het verwarming en warmtepomp circuit;
  • Het nauwkeurig ontluchten van de installatie;
  • Het opstarten van de installatie;
  • Instellen van de regeling;
  • Proefdraaien, meten en controleren 
  • Controleren op lekkages
  • Uitleg en instructie

 

 

Service, onderhoud en servicebeheer op afstand

Een warmtepomp is niet ingewikkeld maar werkt anders dan een cv-ketel, heeft vaak wat meer nazorg nodig. Iedere woning is anders en reageert anders op watertemperaturen. Wij willen onze werkzaamheden zo perfect mogelijk uitvoeren en na installatie u de beste zorg kunnen geven. Naast een service- en onderhoudscontract vinden wij servicebeheer op afstand een zeer belangrijke optie om u onder bepaalde omstandigheden snel en onafhankelijk van de tussenkomst van één van onze servicemonteurs bij ter plaatse op afstand bepaalde instellingen aan u systeem te kunnen doen die nodig zijn om bijvoorbeeld het systeem te optimaliseren naar uw wensen en gebruik. Uiteraard enkel als u hierom vraag. 

  • Online service- en communicatiemodule

    Wordt door ons standaard geleverd, gemonteerd en geprogrammeerd en aangemeld op het serviceplatform van de fabrikant van uw warmtepomp. Gratis 12 maanden monitoring, servicebeheer op afstand is standaard inbegrepen en met een service en onderhoudscontract ook na 12 maanden gratis.

 

De levering en installatie bestaat ook uit de volgende onderdelen

  • Reflex Premium expansievat, warmtepomp uitvoering;
  • Veiligheidsgroep (overstort- veiligheidsventiel beveiliging);
  • Spirotech topkwaliteit installatie- vuilfilter en luchtbellenscheider, uitvoering Spirotrap MB3 ter bescherming tegen corrosie en vervuiling van de buitenunit en (automatisch) ontluchter(s) afhankelijk van opstelling en indien benodigd; 
  • Kogelafsluiters indien nodig;
  • By-pass ventiel;
  • Inlaat- veiligheidscombinatie 8bar (alleen bij combi-uitvoering)
  • Cv- vul-/aftapkraan met gewapende vul-slangset;
  • Ontkoppelingsbuffervat, 18 tot 120 liter, geplaatst in serie;
    Afhankelijk van het merk en type wordt een ontkoppelingsbuffer geplaatst welke voldoet aan de minimale eis van uw verwarmingssteem. Is uw installatie voorzien van een naregeling dan dient buffer parallel te worden aangesloten, hiervoor is de optie Parallele buffervat aansluiting te worden geinstalleerd;
  • Benodigde leidingvoelers en sensoren;
  • Data- en communicatiemodule of regeling, lees hieronder meer over deze optie;