Doorgaan naar inhoud

Investeringssubsidie Duurzame Energie

Wanneer u investeert in een warmtepomp of een zonneboiler kunt u in aanmerking komen voor een Investeringssubsidie Duurzame Energie, ook wel de ISDE subsidie genoemd. Om te kijken of u in aanmerking komt vergt een kleine speurtocht, dit is namelijk allemaal afhankelijk van uw type woning en hoeveel vermogen uw warmtepomp of zonneboiler heeft. De hoogte van de subsidie uitkering is daar ook weer op afgestemd.

Warmtepomp subsidies: 

Wanneer komt u in aanmerking voor een ISDE voor uw warmtepomp? Als u als particulier aan bepaalde voorwaarden hebt voldaan, is het mogelijk om subsidie aan te vragen. De subsidie van een warmtepomp ligt tussen de €500 tot €3600. 

Voor een Hybride warmtepomp op buitenlucht met een vermogen van 5kW krijgt u €1500 tot €2700 subsidie. 

Voor een volledige lucht/water warmtepomp is het subsidiebedrag €2500 of meer. Hoe groter het vermogen van de warmtepomp, hoe hoger uw subsidiebedrag.

Wanneer u een warmtepomp aanschaft met een A+ of A++ label kunt u €150 tot wel €300 aan extra subsidie ontvangen. Wilt u weten voor welk subsidiebedrag u precies in aanmerking komt? Kijk dan even op de Apparatenlijst van 2022.

Hierbij de voorwaarden voor zakelijke gebruikers.

Zonnepanelen subsidies:

In veel gevallen kunt u als particulier gebruikmaken van de regeling 'btw-teruggave' als u aan de daar aangestelde voorwaarden voldoet. Via de belastingdienst kunt u in 3 stappen uw btw terugvragen.

Wanneer u de panelen zakelijk gaat gebruiken, kunt u wel in aanmerking komen voor een subsidie van €125 per kW gezamenlijk piekvermogen. Net als bij de vorige subsidie moet er aan bepaalde voorwaarden voldaan zijn.

Zonneboiler subsidies:

Het is mogelijk om subsidie te ontvangen voor een zonneboiler. Het subsidiebedrag ligt ongeveer tussen de €500 en €2000. Bekijk hier de particuliere voorwaarden en regelingen voor meer informatie.

Hierbij de voorwaarden voor de zakelijke gebruikers.